We knallen 2024 in met mooie rugby vooruitzichten. Naast heel wat thuiswedstrijden voor onze jeugdaccademie, dames en heren zijn er ook een hele hoop andere activiteiten die je niet kan missen. En wat met de spaghettidag en de opening van de nieuwe kantine? 

  • 17 februari: Belgie - Polen
  • 9 maart: Mega rugbydag
  • 17 april: Buitenspeeldag
  • 20 april: Nationaal toernooi

Lees verder onder de foto. 


 

Uitstap België - Polen 17 februari

In het kader van het Europese kampioenschap neemt België het op tegen Polen. De kans om de beste Belgische spelers uit binnen en buiteland aan het werk te zien. Het moment dat onze jeugdspelers om de sfeer op te snuiven van een internationale rugby match in een stadion, kennis te maken met rolmodellen in het rugby of een dagdroom hebben om ooit zelf het shirt van de Zwarte Duivels aan te doen. 

De verplaatsing willen we maken met een bus om voor en na de match aan binding te kunnen doen. Dankzij de activiteiten georganiseerd en ondersteund door leden willen we dit aan een democratische prijs aanbieden voor leden.

Kick off 18u00 Locatie TBC

 

Jeugdtoernooi/Mega rugby dag 9 maart 

Elk jaar organiseren we enkele jeugdtoernooien voor onze jeugdschool zo ook op 9 maart. Aansluitend vinden er minstens 3 thuiswedstrijden plaats van U14, U16 en U18. Een dag boordevol rugby! Scheidsrechters, tappers, bakkers, parkeerwachters op post!

 

Geen Spaghettidag dit jaar

Het bestuur heeft besloten dit jaar geen spaghettidag te houden. Er staan veel veranderingen op het programma waarbij we maximale inzet van onze vrijwilligers nodig hebben.

  • Onze nieuwe kantine zal opgeleverd worden, dit vraagt niet enkel veel energie van onze vrijwilligers, ook zijn we genoodzaakt uit te wijken naar een andere locatie voor een mogelijke spagehettidag daar onze oude kantine gebruikt wordt als werkhuis en stockage voor de nieuwe kantine. 

Wat met de inkomsten? 

We verwachten van de spelers, die normaal gezien horen te helpen op de spaghettidag, dat ze zich maximaal inzetten voor de andere activiteiten die zullen georganiseerd worden. Met de buitenspeeldag en de nationale afsluiter hebben we 2 grote events die de inkomsten moeten compenseren en kan ieder zijn beste beentje hiervoor in zetten. 

Buitenspeeldag 17 april

De jaarlijkse buitenspeeldag georganiseerd door de gemeente zal dit jaar niet doorgaan op Domein Bovy maar wordt verplaatst naar "de Vrijheidsite". De gemeente wil het vernieuwde sportcomplex kenbaar maken aan het grote publiek en ziet in de buitenspeeldag een ideale moment om dit te doen. Voor ons het ideale moment om de kinderen van Heusden Zolder te laten kennis maken met Rugby

De gemeente voorziet springkasteleen en standen met spellen. Wij voorzien rugby initiaties en horeca waar we rekenen op inzet van de leden. 

Aanvang 13h00

Nationaal afsluitend jeugdtoernooi 20 april

Met de buitenspeeldag kunnen we op ons op de kaart zetten in Heusden Zolder, dan kunnen we dat met dit event doen in heel België. Bij de klassieke jeugdtoernooien kunnen er een 8tal clubs inschrijven voor ons toernooi, voor de afsluiter zijn dit alle clubs van België. 

U8 en U10 spelers van heel België zullen verzamelen op onze terreinen om het rugby seizoen af te sluiten. Dit event speelt zich de gehele dag af. Dus veel buikjes om te vullen en dorst te lessen. 

 

Opening Nieuwe kantine

Helaas is er nog wel wat onduidelijkheid wanneer de nieuwe kantine kan open gaan. Momenteel zijn de grootste werken, die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen uitgevoerd. Het bestuur is momenteel de plannen aan het maken voor de 'binnenkant' van de kantine zonder te weten wanneer we van start te kunnen gaan. We vragen dus aan de helpende handen om nog even hun enthousiasme en nieuwsgierigheid op te houden om binnenkort, wanner het mag er aan te kunnen beginnen.