NL
EN

logoRugbyclub9 werd gesticht in 1996 in jeugdhuis ‘Club 9’ te Beringen. Ondertussen zijn we gehuisvest geweest in Lummen, waar de heren kampioen speelden in derde nationale. Later verhuisd naar het Helzold stadion in Heusden en momenteel actief in de Sint-Annastraat in Zolder op de Vrijheid Site, die volop uitgebouwd wordt tot ‘sportlocatie van de toekomst’. (Houthalen, Helchteren, Diest, Halen, Koersel, Hechtel, Eksel, Herk De Stad, Genk)

De site waar onze club gelegen is bestaat momenteel uit een wedstrijdveld (gras), een trainingsveld (gras) en 2 kunstgrasvelden (sinds januari 2021) waar er naast rugby ook voetbal en hockeytrainingen doorgaan. Verder is er ook nog een skatepark (sinds september 2021). In de nabije toekomst zal er een nieuw gebouw komen, waar ook ons nieuwe clubhuis gevestigd zal worden.

We hebben op dit moment de sterkst groeiende jeugdwerking van alle Limburgse rugbyclubs. We werken met de jeugd ook nog af en toe samen met andere Limburgse clubs onder de noemer ‘RC Limburg’. Naast de jeugdploegen hebben we ook een herenteam, met de ambitie om te promoveren naar eerste regionale, en een damesteam, dat het al jaren goed doet in tweede nationale.

We nodigen je uit te komen proeven van de sport en deel uit te maken van onze toekomst!

We willen iedereen de belangrijkste waarden van onze sport meegeven. Waarden die ook in het dagelijks leven belangrijk zijn.

  • Respect – voor elkaar, tegenstander, scheidsrechter, materiaal, vrijwilligers in de club
  • Discipline – op tijd komen, naar de training komen, je houden aan de ploegafspraken
  • Fair-play – speel eerlijk volgens de regels van het rugbyspel
  • Passie – beleef je sport op en vooral ook naast het veld, deel je ervaring met anderen
  • Vriendschap – rugby is de ploegsport bij uitstek, steun je ploegmaten ten alle tijden

© website powered by Twizzit.com